Retseptinädal- suussulav kõrvitsakook

Iga silmapaar on unikaalne ja iga inimene väärib lähenemist, mis arvestab tema vajaduste ja ootustega.

Täna toome Teieni imehea retsepti. Selleks on suussulav kõrvitsakook, mida süües ei pea süümepiinu tundma – su keha ja silmad tänavad sind viimse kui ühe koostisosa eest!

Kõrvits laeb sind A-vitamiini ja beetakaroteeniga, mis on kasulik nägemisele, parandab nahakahjustusi ja tõstab organismi immuunsust.

Tee nii:

  • Leota peotäis kreeka pähkleid u 4 tundi, loputa ja kurna
  • Pane kannmiksrisse 15 datlit ja 315 ml vett, jäta u 15 minutiks seisma
  • Lisa 1 küps banaan ja kreeka pähklid ning blenderda siidiseks massiks
  • Mõõda teise kaussi 75 g röstimata tatrajahu, 75 g kaerajahu, pisut kaneeli ja ingveripulbrit ning 20 g mooniseemneid
  • Vala vedel segu kuivainete peale, lisa 375 ml kõrvitsapüreed ja sega läbi.

Kata 24 või 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Kook on valmis, kui ta on pealt helepruun ning praguneb.Lase jahtuda ning serveeri törtsu patuvaba vaniljejäätisega – kord nädalas võib ju endale midagi head ka lubada.

Loe lisa kõrvitsa kasulikkusest siit: http://tarbija24.postimees.ee/317708/milliseid-kasulikke-toitaineid-leidub-korvitsas

Arrow up